A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa bemutatja: CODE (Centre of Digital Experience)- Digitális Élményközpont és Hub

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program stratégiai szándéka, hogy a kultúrafogyasztásba olyan rétegeket is bevonjon, akik eddig nem érdeklődtek a kulturális attrakciók iránt. Az újszerű formátumon keresztül élvezhetővé, befogadhatóvá válnak klasszikus képzőművészeti alkotások, tudományos folyamatok vagy akár történelmi események.
Az Európa Kulturális Fővárosa program keretén belül megvalósuló CODE (Centre Of Digital Experience)-ban, azaz Digitális Élményközpontban bemutatott kiállítások vizuális formanyelve a videomapping és video imaging, ahol például képzőművészeti alkotások fotóiból készülnek videóanimáció segítségével életre keltett alkotások. Mindehhez zenei aláfestés társul, így a néző a megelevenedett festői világ belső részesévé válik, virtuális utazásokban, egyedülálló élményekben részesülhet.
Emellett célunk, hogy az élményközpont bázisán egy olyan nemzetközi, digitális-kreatív alkotóműhely jöjjön létre, amely képes saját tartalomgyártással bekapcsolódni a nemzetközi digitális hub-ok vérkeringésébe is. Ez által Veszprém a digitális tartalomfejlesztés kreatív laboratóriumává válik.